Samtidigt som fler och fler företag hyr in sig på kontorshotell eller strävar mot mindre yta, så finns de lagliga kraven kvar på att spara ekonomiska papper som t.ex. bokföring, fakturor mm. Vare sig du sköter och förvarar bokföring åt dina egna kunder eller har egna bokhyllor/arkiv kan det vara ibland vara svårt att hitta utrymme. Zentralen hjälper dig att frigöra utrymmen. Med Zentralen får du hjälp med att hämta, lagra och destruera dina papper. – ”Vi tar över ansvaret åt dig”, berättar Erik Carlsson.”I vår specialdesignade låda, förvaras dina pärmar och papper med högsta säkerhet. Behöver du komma åt något av ditt arkiverade material gör den fiffiga lösningen med öppningsbar front att det är enkelt att leta upp, snabbt att hitta, lätt att ta fram det du behöver och sedan leverera det till dig, säger Erik vidare”.

Tillgänglig, säker och enkel förvaring

  • Våra kunder ska alltid veta var deras papper befinner sig
  • Att de är säkert förvarade i anpassade lokaler för arkivering
  • Att de är tillgängliga samt vad tjänsten kostar
  • Enkelt och tryggt
  • Du får en fast prisuppgift för ditt behov
  • Inga dolda kostnader

”Vi vill förenkla företagens vardag utan obehagliga överraskningar”, säger Erik. Vårt samarbete börjar med att vi tillsammans ser över ditt behov,uppskattar antal lådor och sedan levererar vi lådorna till dig. Du packar dem och sedan hämtar vi materialet hos dig. Därefter lagrar vi lådorna i våra arkiv samt destruerar dem enligt dina önskemål.

Du kan när som helst begära ut dokument, en så kallad återsökning. Vi tar fram dem önskade dokumenten, skickar dem till dig via ett krypterat mail eller med DHL Grön ton. Miljötänk är självklart för oss.

Prenumeration

Zentralens tjänster är inte bara arkivering av lådorna utan ofta skriver de kontrakt med större företag med många filialer. Zentralen tar ofta över ansvaret för all arkivering från både huvudkontoret och alla externa kontor. Man kan säga att de blir en intern logistiktjänst för frigörande av utrymmen för många.

”Andra tjänster är när man lägger ett företag i malpåse eller likviderar företaget. Man måste i bägge fallen spara allt material ändå. Vi tar fram ett helhetspris för hela perioden, företaget betalar allt i en klumpsumma och vi tar över ansvaret mot myndigheten”, säger Erik. Andra kategorier av företag som ofta använder våra tjänster är dotterbolag till utländska ägare. Svensk bokföring måste sparas i Sverige. Ofta är det anställda som sitter i en skuggstyrelse, men de är fortfarande individuellt ansvariga för att allt sparas rätt. Här hjälper vi företagen att säkerställa arkiveringen för bolaget/styrelsemedlemmarna för hela arkiveringsperioden oavsett om de är fortsatt anställda eller ej, säger Erik vidare.

Vill du veta mer om Zentralens arkiveringstjänster?

Hemsida www.zentralen.se
Email: erik.carlsson@zentralen.se
Tel 0725-188660

ordning

boxar_staplade