Temat för dagen var ledarskap. Hur ser ledarskapet ut som klarar framtidens utmaningar? KompetensAkademien i slutet på september samlade alla som var sugna på att förkovra sig i framtidens ledarskap.

Dagen inleddes med två goda exempel. Först Jeanine Holmgren som är VD för Fria Bröd – ett framgångsrikt bageri i området som inriktat sig på glutenfritt. När det begav sig på 90-talet, var det en helt unik företeelse till att numera vara Nordens ledande varumärke inom frysta, glutenfria bageriprodukter. Efter Jeanine följde Daniel Carlsson, VD för Arkipelagen upp med sin syn på ledarskap.

Sedan fick vi ta del av Think, Do & Grow:s syn på framtidens ledarskap. Lars Engström och Richard Fredriksson talade om modet i att leda. Johan Örtendahl vägledde oss i vikten av att ge feedback på ett bra sätt. Joachim Andersson och Robert Rönnbom berörde hur vi skall agera för att medarbetare skall betrakta oss som bra ledare.

Förmiddagen avslutades med att vi spelade Ledarskapsspelet under ledning av Mikael och Karin Berggren – ett lättsamt spel som manar till eftertanke och debatt. På det en lättare lunch i mingelform så att vi deltagare kunde utbyta intryck och erfarenheter. KompetensAkademien är en lättsam form för oss företagare i området, att förkovra oss.

 

img_5633

img_5647