Fruktbudet startade som ett litet service- & hälsoföretag 1986. Eva-Lena Blomster sålde frukt på ett Stockholmstorg. En dag var det stormigt och fruktståndet höll på att blåsa bort. För att lösa situationen bar Eva-Lena helt enkelt in frukten till företagen i husen runt torget och sålde dagsransonen på det sättet – en affärsidé var född.

Ledstjärnan var då precis som nu – att leverera högklassig frukt och andra trivselprodukter till arbetsplatser runt om i landet. Sedan 2008 finns man också i Danmark med samma utbud av varor och tjänster. Visionen är att skapa extra energi, kreativitet och trivsel på arbetsplatser runt om i Norden. Fruktbudet är ett av våra företag i Högsbo-Sisjön och ligger i Högsbo sedan 1998.

Christian Andersson som är regionchef i Göteborg sedan 2015 sätter stort värde i teamet. –”Det är teamet som gör det och Fruktbudet, fruktkorgen och leveransen, skall vara en upplevelse”, berättar Christian.

-”Fruktkorgen sänder, på ett enkelt sätt, signaler om en arbetsplats som sätter hälsa, välmående och prestation i fokus” fortsätter Christian. Fruktbudet har över 200 anställda i Skandinavien och företaget hanterar fler än 15.000 kunder dagligen. -”Av de 27 ton frukt vi levererar ut varje vecka är 40% ekologisk. Sedan mars i år ingår vi i MatHem-koncernen”, avslutar Christian.