Uppe på översta våningen på Askims Verkstadsväg 5, ligger en restaurang som blommar ut lite extra på sommartid. 

Särskilt i det fina sommarvädret vi fått ha. För i anslutning till restaurangen har det byggts en magnifik takaltan med en egen kryddgård till matlagningen.

Restaurang Ferrari har drivits i fyra år av Karoline och Claes. Restaurangen har sex anställda och man lagar husmanskost från grunden helt utan vare sig hel- eller halvfabrikat. –”Vi bakar kakor och bröd själva. Det är viktigt för oss att våra restaurangkunder får vad som skapats av gedigna råvaror, i vårt kök”, berättar Karoline som är köksansvarig på Ferrari. –”Det serveras färsk fisk varje dag, två kötträtter, buffé-teman som varierar under veckan samt en salladsbuffé. På fredagar blir det efterrätt.

Restaurangen röker fisk och kött själva. –”Det är väldigt viktigt för oss att bygga verksamheten på gedigna och certifierade råvaror där vi månar om djurhållningen och vad våra gäster får i sig”, avslutar Karoline som tillägger att även cateringverksamheten mot skolor och dagis går i samma tema med ekologisk och kravmärkt mat för att lära eleverna vikten av att vara medveten om vad man stoppar i sig och att man mår bra av bra mat.