Toshibas nya teknik gör att utskrifter kan återvinnas och lagras elektroniskt. Läs här hur det går till.

Ofta skriver vi ut dokument för väldigt kort tidsanvändning. Det kan vara en plocklista på ett lager eller ett underlag till ett möte som sedan blir anteckningar och ett nytt dokument. I bägge dessa fall kastas utskriften och i bästa fall återvinns pappret.

Toshiba har utvecklat ett system som helt förändrar hur vi hanterar utskrifter. Istället för att kasta bort utskrifter som inte längre behövs, kan man radera och återanvända pappret. Det görs genom att den här typen av utskrifter körs igenom en separat raderingsmaskin. Texten som är blå för att man skall kunna särskilja dessa utskrifter från andra, försvinner när arken går igenom raderingsenheten och dessförinnan skannas dokumenten till företagets dokumentarkivsystem eller en vanlig filmapp. Tillsammans med en Frixion-bläckpenna, vars bläck fungerar likadant, raderar man även anteckningar på pappret på en och samma gång. Rent trolleri. Den stora fördelen med detta är att man kan använda samma papper minst fem gånger och därmed sänker kontorets pappersförbrukning med minst 80 % och CO2-avtrycket med nästan 50 %.

Lunchseminarium
Den 11 november bjöd Toshiba TEC Nordic på en informationslunch på kontoret i Sisjön och Högsbo-SisjöNytt var på plats. Efter en härlig asiatisk måltid och trevligt mingel med personal och gäster inledde verksamhetsansvarig, Frank Ulfsheden med att ge en kort bakgrund till det stora framgångsrika företaget. Toshiba har ju otaliga högteknologiska och banbrytande innovationer på sin meritlista men här lyftes den inte så högteknologiska men desto mera banbrytande Toshiba-innovationen, ”Riskokaren” som lanserades på 1950-talet. Sju år efter lanseringen hade vartannat hushåll i Japan en riskokare och produkten i sig blev en symbol för Japans återhämtning under efterkrigstiden. Produktcheferna tog oss därefter med till nutiden under presentationen som gick under parollen ”Kontoret 2.0”, där vi fick lära oss om hur vi på enkla sätt strukturerar och effektiviserar informationsflödet på våra företag, vilket i sin tur gör det lättare att ta rätt beslut, på ett snabbare sätt med rätt information, på rätt ställe i rätt tid.

När sedan Lunchinformationen var till ända så tackade vi nöjda gäster för ett intressant och trevligt lunchevent. Toshibas personal passade då på att hälsa alla välkomna åter och samtidigt gärna bjuder in er läsare på en kopp nybryggt kaffe när ni så önskar till kontoret på Sisjö Kullegata 8.

 

toshiba