Ett team är en grupp människor som är beroende av varandra och som arbetar mot ett gemensamt mål. Vilka är framgångskriterierna som utmärker ett effektivt team? Vad innebär det personliga ledarskapet?

Förmiddagen 22 februari ägnar vi oss åt olika övningar samt tar del av två erkänt duktiga yrkesmänniskor från helt olika områden. Dörrarna öppnas kl. 07.30 då vi bjuder på kaffe och bulle.

Datum
22 februari, kl. 08.00

Plats

Arkipelagen Företagscenter

Program
8.00–8.20 Introduktion
Moderator: Berndt Spångberg.

08.209.20 Spelet ”Hur skulle du säga? ® Team”
För att skapa ett högpresterande team krävs kontinuerlig utveckling och utvärdering av teamets förmågor till samverkan. Spelet kan hjälpa teamet att reflektera tillsammans över sitt samarbete och faktiska situationer som uppstår i teamarbetet. Spelet tränar teammedlemmarnas färdigheter att ge feedback till varandra i syfte att utveckla samarbetet (leds av Karin och Mikael Berggren, MMD)

9.3010.30 Hantera konflikter – bli medveten och reflektera över dina val
Anta utmaningen och gör en självskattning som speglar dina val i konfliktsituationer. Resultatet utgör ett underlag för självreflektion och erfarenhetsutbyte. Vi knyter ihop övningen med teorin bakom verktyget.

Iréne Nordahl (Insikt Nordahl AB) brinner för tydligt ledarskap och effektivt samarbete med fokus på mål och hållbart resultat. Sedan 15 år arbetar Iréne med att coacha chefer och bistå ledningsgrupper och arbetsgrupper i deras utveckling och ger även stöd i förändringsprocesser och konflikthantering. Iréne är även certifierad UGL-handledare och erbjuder regelbundet UGL-kurser på konferensgården Två Skyttlar i samarbete med två andra konsulter.

10.3010.40 Fika

10.4011.05 Nina Llado-Ristorp
Nina Llado-Ristorp arbetar sedan tre år tillbaka som ledare för ett team med verksamhetsutvecklare/processpecialister inom TeliaCompany. Innan Nina började på Telia har hon arbetat som ledare och konsult i ca 25 år på bl.a. Semcon, YesP och Actea. Stor passion för utveckling av både individer och verksamheter har gått som en röd tråd i de olika uppdragen och rollerna genom åren. En viktig framgångsfaktor är och har varit att bygga högpresterande team.

Nina kommer att berätta lite om sin resa från konsultvärlden till sitt nuvarande jobb på Telia samt dela med sig av sina erfarenheter och reflektioner kopplat till framgångsrika team. ” – Ingen människa är helt perfekt men ett team kan vara det!”

11.0511.30 Jörgen Lennartsson
Jörgen Lennartsson har lång erfarenhet som fotbollstränare på elitnivå. Han har tränat ett flertal allsvenska klubbar och varit förbundskapten för U-landslaget. För närvarande är han framgångsrik tränare i IFK Göteborg.

”-För mig är det helt avgörande att skapa ett väl fungerande och framgångsrikt team. Resultatet av hur vi lyckas får vi under varje match! Att skapa en bra balans mellan individens utveckling så att det förstärker och bidrar till teamets utveckling är en utmaning som blir mycket påtaglig i mitt jobb.”

Jörgen kommer bl.a. att tala om balansen mellan individen och gruppen.

11.3013.00 Paneldebatt, diskussion och summering
Avslutas med en gemensam lunch.

Arrangörer
7946abd2-8527-4989-bbff-3e371d75b1ea

Anmälan


Detta event har redan varit.

Kostnad
200:- för Arkipelagens hyresgäster och för Företagarföreningen Högsbo-Sisjöns medlemmar.
500:- för övriga (betalas på plats).

Dela detta event: