På PG:s Markis och Persiennservice är personalen diplomerade solskyddstekniker. Idag är funktionen viktig när vi planerar solskydd i inomhus och utomhusmiljöer.

Tekniken finns för att få en behaglig och energisnål miljö , berättar Patrik Gustavsson, ägare till PG:s Markis och Persiennservice.  Företaget levererar, monterar och servar allt inom solskydd för byggnader.

– Vi sluter gärna serviceavtal med våra kunder, berättar Patrik. Då kan vi se till att det blir så felfri användning och fördelning av kyla och värme som möjligt. Med väderstyrda dukar och gardiner behöver du inte kylanläggningen på hela tiden på under sommaren och tvärtom på vintern.  Den nya tidens dukar håller också en jämnare temperatur och skyddar mot UV-strålar vilket hjälper att skydda både möbler och minska energiförbrukningen.

PG:s Markis och Persiennservice arbetar mycket med solskydd för restauranger och större och mindre företag. Göterbogsoperan, Alingsås kommun, Hotel Rubinen är några av de större kunderna, med löpande avtal.

– Vi har även stöldskydd som galler berättar Patrik.  Inomhus monteras framför allt plisé- och duettgardiner och väderstyrda markiser som förlänger säsongen utomhus. Trenden går också mot fönsternära screendukar, berättar Patrik.

Personalen på PG:s Markis och persiennservice är diplomerade solskyddstekniker. Patrik själv har varit i branschen i 30 år.

– Titta in på vår hemsida och boka en tid så kommer vi till dig och ger förslag på hur du kan få ett snyggt och funktionellt solskydd som skapar en skön miljö både inomhus och utomhus hälsar Patrik.