Tre gånger per år bjuder ÖIS in sina partners till halvdagsträffar i syfte att mötas, ha trevligt och ha effektiva affärsmöten. Vi hälsar på när Partnerbörsen har vårens träff på Wine Mechanics i Gamlestaden, med lunch och speednetworking . 

Ett 60-tal företag, äter, pratar och har organiserade 20-minuters möten med företag som de önskat träffa. – Vi har ju alla ett engagemang i fotbollen som grund, men Partnerbörsen fokuserar främst på att knyta affärskontakter under trevliga former, säger Henrik Svartborn, försäljningschef på Örgryte IS.

– Alla företag som ingår ett avtal i idrottsrelaterade nätverk har en förväntan och efterfrågan på ett mervärde i affärsmässiga resultat, säger Henrik. Så det är vårt jobb att underlätta kontaktskapandet både socialt och affärsmässigt. Sedan starten 2006 har mängder av affärer gjorts på och genom våra B2B-träffar.

Vi träffar några av deltagarna på Wine Mechanics som instämmer i detta. Peo och Magnus Johansson från OAT-gruppen och Fredrik Prytz från PEAB har hittat samarbeten både med varandra och andra av Partnerbörsens medlemmar.

– Vi träffas också på mer fotbollsrelaterade aktiviteter berättar Peo. Under två timmar inför varje hemmamatch har vi möjlighet att ses och äta lite i Partner-loungen. – Sedan blir vi erbjudna att delta i Kick-offer, resor och andra sociala träffar, säger Fredrik Prytz. Och utöver att de är väldigt roligt så knyter man band som gör vägen kortare när man söker affärskontakter.  Känner man varandra innan är det lättare att få till samarbete, försäljning eller köp, menar alla tre.

Så går det till
Medlemmarna i Partnerbörsen får en inbjudan för sig själva och ev ett gästföretag de önskar ha med sig. Därefter får alla som anmält sig en deltagarlista, och från den väljer man ut 6 företag som man önskar träffa under 20 minuter.  Mötena hålls på olika platser i samarbete med lokala arrangörer. Nästa gång blir det en halvdagstur med Stena Line med fortsättning på kvällen för den som vill.

– Det tar ca 6-8 veckor att planera en sådan här träff, berättar Henrik. Det är ett pussel som ska läggas. Av de 6 företag man önskat möta väljer vi ut tre + tre andra som önskar träffa dig. Så vi använder vår kunskap om våra medlemmar för att hjälpa till att matcha så bra som möjligt.

Utvärdering och utmaning
– Vi gör löpande utvärderingar genom enkäter och statistik på hur våra partners uppskattar antalet affärer de tror mötena ska leda till. Och sedan är det en ständig dialog även mellan träffarna säger Henrik.

– Vi har en liten utmaning i att få fler kvinnor att delta. Partnerbörsen lockar alla, men det skulle vara väldigt roligt om fler kvinnor även kommer på aktiviteterna inför matcherna.

Man slås av den gemytliga stämningen, samtidigt som det är ett tydligt fokus på att effektivt genomföra sina bokade möten. Och det brinnande engagemanget hos Henrik Svartborn är tydligt, där han rör sig mellan borden och ser till att tider hålls och att allt flyter på under vårens sista Partnerbörs.

Bildades 2006
Ca 80 företag
Kontakt Henrik Svartborn: henrik.svartborn@ois.se