Ågrenska är idag ett modernt kompetenscentrum för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Anläggningen erbjuder numera även moderna konferensmöjligheter, ekonomiskt överskott går tillbaka till verksamheten

Strax söder om Göteborg, precis intill havet ligger Ågrenska stiftelsen. För 100 år sedan köptes ön av Axel Ågren, för att vara en oas för sjuka barn som skulle kunna få lämna sjukhusmiljön då och då, och få vistas i lugnet och den friska luften. Ågrenska är idag ett modernt kompetenscentrum för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar Idag erbjuder anläggningen även moderna konferensmöjligheter, Europas första allergicertifierade restaurang och inspirerande miljöer, aktiviteter och föreläsningar. Det stora hjärtat finns alltid närvarande. Och säcken knyts ihop genom att allt ekonomiskt överskott går direkt tillbaka till verksamheten för barn med funktionshinder, med syfte att ge hela familjen redskap att hantera vardagen

– Lägger du en konferens med oss får både hjärtat och hjärnan tillskott och du lämnar med både nya kunskaper och ett gott samvete, menar Charlotte Tellermark, verksamhetschef på Ågrenska .

Via en vindlande vacker väg kör man ut på lilla Amundön ön där Ågrenska ligger. Det är svårt att tro att man befinner sig bara 15 minuter från Göteborg. Det är däremot lätt att förstå att barn med särskilda behov och deras familjer gärna ansöker om att få komma hit för ett andrum i vardagen. Ågrenska anordnar både korttidsvistelser för barn och ungdomar och vistelser för hela familjer med barn med ovanliga diagnoser.

– Dessa tillfällen ger så mycket mervärde när både föräldrar, barn och syskon får träffas och få ökad kunskap och utbyte av varandras erfarenheter och tankar, berättar Charlotte. Det är ofta första gången de möter andra familjer i samma situation eftersom diagnoserna på dessa barn är så sällsynta.

Konferera med hjärtat
– Fler och fler företag känner samhällsengagemang och vill idag aktivt arbeta med ”CSR” Corporate Social Responsibility, berättar Charlotte. Genom att lägga sin konferens hos oss både bidrar man till detta och ges fantastiska möjligheter till att ge en bra upplevelse på plats åt sina medarbetare och kunder .

Här finns fräscha konferenslokaler som kan husera allt från små grupper upp till en modern hörsal med drygt 100 sittplatser. Lokalerna är fullt tekniskt utrustade och personal finns på plats hela dagarna.

Europas första allergicertifierade restaurang
I huset ligger också Europas första allergicertifierade restaurang där man kan äta sin konferenslunch och middag. Maten är inspirerad från den havsnära miljön, men man kan även skräddarsy sin egen meny.

– Vi har också stor kompetens och lång erfarenhet när det gäller olika specialkoster, berättar Charlotte. Man kan välja att äta inomhus eller ute på verandan eller som picknick på klipporna. Vi är väldigt flexibla.

Utöver lunch ute på klipporna serverad i picknikkorg kan en konferens på Ågrenska erbjuda en vandring runt ”sinnenas promenad”, eller ett havsbad i kombination med den vedeldade bastun. Ågrenska kan också ordna föreläsningar och div tematräffar. De flesta väljer att lägga dagkonferenser här, närheten till staden är ju en fördel. Men det finns enklare logi om man så önskar.

Catering
Planerar du ett event, en fest eller något annat att fira, kan du beställa catering från restaurangen på Ågrenska. Allt från färdiga bufféer till specialkomponerade menyer, smått som stort. Även här går allt överskott direkt tillbaka till verksamheten.

Spring för ett starkare hjärta och en sällsynt god sak
Ågrenska samarbetar med Göteborgsvarvet och genom att anmäla dig via vår hemsida så bidrar du till att samla in medel till ett syskonläger.

– I dessa familjer läggs självklart stort fokus på barnet med särskilda behov och syskon hamnar ofta i skymundan, berättar Charlotte. Om du väljer att springa Göteborgsvarvet till förmån för Ågrenska bidrar du till att syskon till barn med olika funktionsnedsättningar får träffa andra i samma situation. De har ofta upplevt svåra situationer och bär med sig upplevelser och frågor de aldrig vågat prata om.

– Så gå in på vår hemsida och läs mer om hur du kan bidra och anmäl dig via www.agrenska.se så får du både ett starkare och varmare hjärta på köpet, säger Charlotte Tellermark med ett leende.

 

gulins_fastigheter