Vi är många som avnjutit Bennys och Jonnys Wallenbergare på Hills Golfklubb där de varit krögare i tio år. Nu öppnar de ny lunchrestaurang i Ivfars gamla lokaler i Åbro Industriområde.

Nej, det är varken musik eller herrytterkläder som etablerar sig i Åbro efter årsskiftet. Däremot två meriterade kockar, Jonny Palm och Benny Billman. Efter 10 år som krögare på Hills golfklubb öppnar de lunchkrogen Kock och Rock den 11 januari.

– Vi tar med det vi fått framgång med på Hills och adderar med lite nya idéer för en bra och högkvalitativ lunchkrog, berättar Jonny och Benny.

Restaurang med flyt
– Utöver bra råvaror, vällagad mat och fortsatt satsning på vårt uppskattade salladsbord lägger vi till en stor ambition, berättar Jonny och Benny. Flödet. Vi har tänkt till på vad en lunchgäst med begränsad tid önskar, och vet att det är att få så lång tid som möjligt vid bordet med sin mat. Därför har vi funderat på sätt att minimera köer och få ett flyt i besöket hos oss.

Shop express
– Vår lösning blir att erbjuda en ”Shop express”. Det innebär att du betalar direkt när du kommer in. Det blir dock ingen kontanthantering utan vi kommer erbjuda ett förbetalt 10-kort som du kan ladda på efterhand. Då får du 10 % rabatt på dina luncher. Alternativt kan du scanna ditt köp när du kommer. Sedan väljer du vilket matalternativ du önskar och går till respektive ställe. Vi bygger också våra salladsbord med två smalare uppdukningar med samma utbud så man kan plocka från två sidor. Detta kommer att ge ett betydlig snabbare flöde fram till att du sätter dig till bords.

Mosluckan och dagens wok
Utöver dagens kött och dagens fisk kommer det att finnas ytterligare alternativ . ”Mosluckan” kommer att ha en stående meny, som Wallenbergare, strömming någon god korv ed. Vi kommer också att erbjuda en wokstation, där du själv plockar ihop din tallrik, lämnar in till kocken som snabbt wokar det du valt. Inga mjuka wokrätter som legat klara alltså, utan krispigt och nywokat just för dig. Det kommer också att finnas en deli med färdigförpackade rätter att köpa med sig.

Utekänsla inomhus
Just nu inreds och renoveras Kock och Rock för fullt. Känslan av en taverna på ett torg utomhus, med gröna växter, vatten och spångar växer fram.

– Vi vill överraska gästerna när de öppnar dörren säger Jonny och Benny. Vi hoppas kunna ge en känsla av att sitta utomhus, utomlands fast på lunchrasten i Göteborg! Med god vällagad mat och gott om tid.

– Restaurangen tar ca 200 gäster. Vill man reservera bord och sitta lite avskilt har vi ett rum med 30 platser som går att boka. Det passar även om ni bara är några få gäster, men vill veta att ni har ett färdigt bord en viss tid. Man sitter tillsammans med andra, men ändå lite avskilt för lunchmöten od. Vi ser fram emot att träffas över en lunch på Kock och Rock i januari, hälsar Jonny och Benny med personal.

elon