Med samma arkitektbyrå som ritat Burj Kalifa i Dubai och One World Trade Center i New York hamnar Karlatornet i en spektakulär liga av världens byggnader. 

I Göteborg blir det något unikt och kraven på leverantörerna är förstås nästan lika höga som huset självt. Vi gratulerar HTH kök som har fått uppdraget att leverera kök till 514 av husets lägenheter.

– Just nu pågår markarbetena på Karlatornet. Huset kommer att bestå av fyra bostadsrättsföreningar varav den översta erbjuder penthouses med all tänkbar lyx, egna utrymmen, eget gym och specialservice av olika slag. Här har byggherren valt internationellt kända kök i yttersta lyx-segmentet, berättar Nicklas Hägg som driver HTH-kök i Sisjön. – Men övriga högkvalitativa kök ska HTH-kök leverera, med start november/december 2019. Det blir samma kök i alla lägenheter. Släta grå luckor utan handtag som smälter in som en möbel i rummen. Bänkskivorna är ljusgrå stenkomposit.

Lägenheterna ska vara ”lyxiga men med skandinavisk elegans och återhållsamhet” som en av arkitekterna uttrycker det.

Erfaren projektavdelning
På HTH-kök sitter 7 personer som enbart arbetar med projekt i olika storleksgrad. Alla är utbildade och professionella när det gäller att klara sådana här stora leveranser och monteringar. En viktig anledning till att HTH-kök fick uppdraget med Karlatornet. – Men vi planerar lika gärna ett pentry till personalutrymmet, säger Nicklas. Spännvidden på vad vi åtar oss är alltså stor och vi arbetar med både större och mindre fastighetsägare och byggherrar.

Logistik
Köksleveranser av den här storleken kräver mycket kunskap för att logistik och tidsplanering ska hålla. Den kan vi stolt säga att vi har, och är förstås glada att det uppmärksammas, säger Nicklas Hägg.

Är du nyfiken på Karlatornet? Besök visningslägenheten, inklusive ett HTH-kök, på Karlaplatsen 5 eller se på www.karlatornet.se