Lagom till att HTH-kök firar 50-årsjubileum firar Nicklas och Lena Hägg ett år som ägare av HTH-kök-butiken i Sisjön. Med en önskan om att driva företag tillsammans och en bakgrund i modebranchen, erfarenhet av varumärken och försäljning, och blick för estetik och funktion, köpte de butiken förra hösten. Och det har varit ett positivt år för Nicklas och Lena, som i första hand vänder sig till privatkunder i butiken i Sisjön.

HTH i Danmark sålde butikerna i Göteborg med målet att få starka lokala Franchiseföretagare på orten. Och just det engagemanget lockade Nicklas och Lena. Nu äger de en butik på Skånegatan i centrala Göteborg samt butiken i Sisjön. De erbjuder kök till privatpersoner och till företag – Vi är bl a stolta över att få sälja köken till Serneke i det nya Karlatornet på Lindholmen. berättar Nicklas.

Erfarna inredare på plats i Sisjön
– Tillsammans med 4 erfarna säljare och inredningsdesigners välkomnar vi alla som ska köpa nytt kök, berättar Nicklas och Lena. Vi lyssnar på behov, önskemål och försöker få en bild av kunden och bostaden där det ska installeras. Vi har alla stilar i vår utställning i butiken, även om det stilrena och avskalade, som HTH gjort sig känd för, dominerar.

Hela affären från idé till färdigt kök
Du kan välja om du vill att vi löser allt till att köket är monterat och klart, eller om du vill få hem ”platta paket” och montera själv. – Vi lämnar dock aldrig monterade skåp vid dörren, utan våra chaufförer bär in allt dit du vill ha det.  Färdigställandegraden är ett sätt att kunna anpassa priset på köket. Det finns mycket pengar att spara om man är kunnig på att sätta upp köket själv. El- och rörmokeriarbeten måste ju dock göras av professionella hantverkare.

– De snickare som vi använder går löpande utbildningar på just våra kök och självklart ger vi helhetsgarantier, säger Lena o Nicklas.

Trender
Utställningen i butiken är levande och förändras ständigt när det kommer nya kök och nya produkter.

– Vi ser en tydlig trend just nu att kunderna gärna väljer sten eller kompositbänkskivor.  Mässing blir allt populärare och även om vita kök fortfarande är mest efterfrågat märker vi att grå luckor kommer allt mer, berättar de.

Bad, tvätt och garderober
I butiken i Sisjön finns även lösningar och produkter för badrum och tvättstugor samt ett flertal garderobslösningar.

– Vi ser det som positivt att det finns fler köksföretag samlat i Sisjön, säger Nicklas och Lena. Då kan man lätt få en bild av utbudet och det gynnar alla, både kunder och oss företag. Vi välkomnar både andra köksbutiker och förstås alla som står i färd med att planera och köpa ett nytt kök. Ring och boka en tid så planerar vi tillsammans vad som blir bäst för just ditt hem.

2016-09-28-10-07-52

hth