Ett lyckat möte har en annan innebörd idag än samling kring ett konferensbord på kontoret. Kombinationen ny kunskap, nöje, inspiration, värdefulla kontakter samlat i en trevlig miljö är oslagbar.  rför satsar Hills Golf & Sports Club stort på sin Business Club. Ett led i den satsningen är rekryteringen av fd golfproffset Carin Koch som ansvarig för affärsnätverkets aktiviteter och företagsgolf på Hills. Efter över 20 år som proffs, 15 års boende i USA och kapten för det Europeiska laget i Solheim cup 2015 har Carin, utöver stora kunskaper om golf,  erfarenhet av både organisation och sponsor kontakter . 

En spännande ny riktning i min karriär och jag ser fram emot att etablera relationer med företagen i vårt affärsnätverk. Och förhoppningsvis utöka och utveckla nätverket ytterligare, säger Carin.

Hills Golf & Sports club har som mål att erbjuda Sveriges bästa golfupplevelse 2017.  En del i arbetet med att nå dit är att utveckla sin Business club till att bli det mest attraktiva företagsnätverket i Göteborg. – Tävlingsmänniska som jag är, blir det ännu mer inspirerande att jobba när det finns ett så tydligt mål att bli bäst, skrattar Carin.

Liksom den nyrenoverade restaurangen som samlar både golfare och andra, har även Carin fått en rivstart på nya tjänsten. Just nu längtar alla ut på banan och det är högsäsong för framför allt företagsgolfen.  De drygt 100 medlemsföretagen träffar kunder och varandra i olika tävlingar, och andra typer av nätverksträffar på banan.  Carin delade bla med sig av sina proffesionella golfkunskaper tillsammans med Namnkunniga golfproffsen Niclas Fasth, Niklas Lemke och Rickard Karlberg i en short game clinic bara för nätverksmedlemmarna.

Under andra delar av året ordnar affärsnätverket regelbundet aktiviteter och tillfällen för medlemmarna att mötas är många. Det är seminarier, nätverksluncher, föreläsningar, matlagningsträffar och utbildningar. Gruppen reser tillsammans till större tävlingar och den som vill kan tex bjuda in sina kunder till att utmana Carin i bangolf. Aktivitetsprogrammet utökas hela tiden med nya events för sina medlemmar.

Tre kategorier

Hills Business Club har kategoriserat sina aktiviteter i Nätverk/kundrelation, Exponering och mervärden. Den första kategorin verkar för att genom ett gemensamt golfintresse stärka kundrelationer och skapa nya kontakter. – De bästa idéerna föds oftast inte vid ett konferensbord utan i en avslappnad och lustfylld miljö, säger Carin. Värdefull exponering kommer genom att synas tillsammans med Hills och associeras till andra starka varumärken och inflytelserika personer som vistas hos oss.  Som mervärde får du möjlighet att uppleva annorlunda saker, utvecklas som både människa och golfspelare och upprätthålla hälsan genom kombinationen av fysisk och mental  träning och utveckling. Som medlem har du tex tillgång till anläggningens gym.

Brinner för damgolfen

  • I Sverige är ca 28% av alla golfare kvinnor . En siffra som ligger ganska högt jämfört med andra länder, berättar Carin. På vissa golfbanor utomlands får du inte ens spela som kvinna. – Under min karriär som proffesionell på LPGA touren , Europatouren och senare som ambassadör för Vision 50/50, Svenska golförbundets satsning för mer jämställdhet i golfen har jag fått ett speciellt engagameng i att få kvinnor till golfsporten. Och i och med min nya tjänst på Hills får jag möjlighet att även utforma nätverket så att fler kvinnor kommer hit och deltar. Det är en påtagligt liten del kvinnor i idag och vi vet ju att de bästa resultaten och trivseln kommer när kvinnor och män är ungefär lika många. Det behövs 35% av ett kön för att få en förändring av kulturen i en klubb, eller ett företag.
  • Jag ser som en viktig uppgift att anpassa nätverket så att det lockar kvinnor. Kanske ska vi ha egna kvinnoträffar och egna damtävlingar varvat med de gemensamma aktiviteterna. Ja mitt mål är att det helt enkelt ska bli roligare för kvinnor att spela, delta och vara medlemmar i vår businessclub. Det kommer gynna både män och kvinnor i nätverket.

Bra läge i expansivt område

  • Utöver en fantastisk bana, nyrenoverat klubbhus med bra restaurang och högt satta mål ser vi positivt på en fortsatt utveckling av företagsnätverket framöver. Läget nära Göteborg är unikt och det finns många företag i vårt närområde. Jag välkomnar alla som vill veta mer att kontakta mig på Hills Golf & Sports Club, hälsar Carin Koch.

 


 

Sisjöslaget

Den 9 september hoppas vi på att solen skiner precis som den brukar när Sisjöslaget går av stapeln på Sisjö golfklubb.

Sisjöslaget är en årlig och uppskattad golftävling för företagen i området. I fjol tävlade inte mindre än 17 fyrmannalag i Scramble. Som vanligt träffas vi vid lunch och njuter av en god grillbuffé som Restaurang Aquarelle dukar upp.

Sisjöslaget är inte bara en golftävling utan även ett trevligt sätt att lära känna dina grannar i området. Och när man träffas vet man ju aldrig vad som kan hända.

Välkommen att maila din anmälan redan nu på; info@hsff.nu