VÄSTRA GÖTALAND: ELEKTRIFIERING FÖR FRAMTIDEN

Företagarföreningen Högsbo-Sisjön och Arkipelagen Företagscenter bjuder in till frukostmöte onsdag 22 maj kl 7.30-9.00 med Business Region Göteborg och Björn Gustafsson.

Västra Götaland står inför en omfattande omställning där elektrifiering är nyckeln till lösningen för att minska de fossila inslagen främst inom industri och logistik. De större städerna har redan nått kapacitetstaket på eleffekt och stora elnätsförstärkningar krävs samtidigt som lokal elproduktion behöver komma på plats.

Björn Gustafsson, Business Region Göteborg, berättar om spännande etableringar och företag med stora planer för omställning genom elektrifiering samt hur verktygslådan ser ut för att klara av utmaningen.

Björn leder ett koordineringskontor för Göteborg stad i anledning av etableringen av Novo Energys batterifabrik. Novo Energy är ett samägt bolag mellan Northvolt och Volvo Car Group som satsar ca 30 mdr i en ny fabrik för att tillverka batterier till ca 5-700 000 bilar per år. Projektet räknar med att säkerställa ca 6000 arbetstillfällen i Göteborgsregionen. Björn samordnar även Stadens arbete kopplat till en avsiktsförklaring med Volvo Car group i samband med lanseringen av, ”Innovation destination Torslanda”. Ett projekt med Next step group och Vectura som satsar 5 mdr för att utveckla ett byggnadskluster liknande GoCo för framtidens mobilitet. Bland andra erfarenheter kan nämnas att Björn har 9 år på Göteborg Energi där han de tre sista åren även satt ordförande i elnätsbolaget GENAB där effektfrågan är den högst prioriterade för stadens fortsatta utveckling och expansion.

Varmt välkommen till ett intressant frukostmöte med Business Region Göteborg och Björn Gustafsson!

Datum
Onsdag 22 maj, kl. 07.30 (föredrag startar kl 8.00)

Program
07.30 – Frukost serveras
08.00 – Björn Gustafsson, BRG
08.45 – Frågor, eftersnack och frukostmingel
09.00 – Avslut på Frukostmötet

Plats
Arkipelagen Företagscenter, Stora Åvägen 21 i Sisjön

Kostnad
Medlemmar i Företagarföreningen Högsbo-Sisjön går på våra event helt utan kostnad. Är du inte medlem kostar våra event 200:- per föreläsning (betalas i entrén). Om du är nyfiken på företagarföreningen är du välkommen att gå på första föreläsningen utan kostnad. Därefter hoppas vi såklart att du vill bli medlem. Glöm inte att göra din anmälan senast två dagar före eventet. Anmälan är bindande om ej avbokning skett senast två dagar före eventet på info@hsff.nu Vid fullsatt har Företagarföreningens medlemmar företräde. Vid utebliven närvaro debiteras 150 kr i efterhand. Max antal: 130 personer.

Anmälan
Event har varit. Anmälan stängt.