Bauhaus beräknas stå färdigt i september 2016 och bidra med 200 nya arbetstillfällen i Göteborgsregionen. I november 2015 togs första spadtaget till byggnationen av ett 17 000 kvadratmeter stort varuhus.

Bauhaus var den första aktören som tecknade avtal för att etablera sig på fastigheten där golvtillverkaren Forbo Forshaga tidigare låg. Strax efter att det blev klart med Bauhaus blev det även klart med Biltema. Ett 7300 kvadratmeter stort varuhus som skall börja byggas inom några veckor alldeles intill Bauhaus.

Alaska Fastigheter menar att Bauhaus och Biltemas etableringar ökar hela områdets attraktionskraft genom att det då finns två nya starka skäl för besökare från Göteborg och Mölndal att komma till Sisjön. Förutom handel och kontor planerar Alaska Fastigheter att etablera fler restauranger, lekland, bowling, hotell och en biograf.

Det nya Bauhausvaruhuset, som blir ett av Sveriges största Bauhausvaruhus, beräknas stå färdigt i september 2016 och bidra med 200 nya arbetstillfällen i Göteborgsregionen.

– Bauhaus har sett fram emot den här byggstarten länge. Faktum är att man har arbetat i över 10 års tid för att etablera sig i Sisjön. Läget är ett av Göteborgs absolut bästa och området ett av Göteborgs mest expansiva, menar Johan Saxne, marknadschef Bauhaus Sverige.

 

alaska_fastigheter