Göteborg & Co:s affärsidé skrivs; Göteborg & Co ska vara en, i internationell jämförelse, ledande samverkansplattform. En av hörnstenarna i detta är att medverka till attraktiva event. 

Att de skapas och/eller förläggs i vår stad. Hamnstoppet för Volvo Ocean Race är ett lysande exempel på detta. Hur man får en del av världens ögon att, för ett tag, riktas mot Göteborg så att fler vill arbeta, leva och bo här – eller bara besöka.

14-21 juni gör Volvo Ocean Race ett hamnstopp i Frihamnen. Starten gick i Alicante i oktober 2017, och just nu befinner sig de sju segelbåtarna ute på världshaven. Efter åtta extremt tuffa månader runt jorden anländer de till Göteborg innan midsommar för sista stoppet innan finalsträckan mot Holland.


Konceptutveckling
Det är imponerande vilket arbete Volvo Ocean Race och Volvo Cars/Volvo Trucks har gjort för att utveckla konceptet. Genom att ta fram exakt likadana båtar har kostnaden för att delta sänkts avsevärt vilket har skapat en bättre tävling, bättre förutsättningar för framtiden men framförallt ett roligare race. Nu är det bästa besättning som vinner.

-”Volvo Ocean Race är världens största seglingsarrangemang och det är häftigt att det kommer till Göteborg än en gång, berättar Fabian Bengtsson som är pressansvarig för VOC-Göteborg. –”Det är fjärde gången, Eriksberg 2002, Lindholmen 2006 och Frihamnen 2015 och nu i år. Eventet är en plattform för staden att sätta fokus på områden som är under stadsutveckling.

Näringsliv och stad ihop
Eventområdet kommer att inrymma en paviljong där Göteborgs Stads politiker kommer att finnas och är ett bra exempel på när offentlig förvaltning och näringsliv får ett bra forum för diskussioner, berättar Fabian” Det kommer att vara öppna seminarier med Göteborgs Stad och Business Region Göteborg och det kommer också att vara fokus på Ocean Summit där man fokuserar på att skapa uppmärksamhet kring plasten i världshaven och vilken skada den nedskräpningen innebär”

Fakta
I Race Village finns det hospitality som partners till evenemanget använder för representation eller interna möten och konferenser. Det är även möjligt för andra företag att köpa luncher och middagar eller konferenser i evenemangsområdet under veckan. Race Village har öppet, 14 – 21 juni 2018 Målgång etapp 10, 14 – 15 juni 2018                         In-Port Race, 17 juni 2018 Start för etapp 11 (sista), 21 juni 2018