Med anor i 1800-talet och en varsamhet om historien, utvecklar Dockyard Hotel både området och sin verksamhet. 

– Vi vill ta vara på miljön och de historiska byggnaderna men på ett modernt sätt, säger Vd Patrik Turnesjö.  Läget vid havet är lika vackert som det alltid varit, men nu ska husen förändras och vi är i full gång med att renovera, bygga nytt och utveckla verksamheten på Nya Varvet, berättar Patrik

Dockyard ligger nära både Göteborgs centrum och skärgården. Nära Röda Sten, Älvsborgsbron, och färjeterminalerna. Västerut finns Oscar II fort och Nya Elfsborgs Fästning.  I området anar man den militära historien när man vandrar mellan logement, förråd och fängelse. Namnen och byggnaderna finns kvar, men verksamheten är betydligt trivsammare idag. Restaurang, hotell och konferenslokaler tillsammans med lugnet och det havsnära läget lockar.

Ett hotell i förvandling

  • Just nu bygger vi om, bygger nytt och renoverar, berättar Patrik. Vi kommer att minska antalet rum något till förmån för att uppgradera och höja kvalitén. Planer finns sedan på att bygga ett spa där läget vid havskanten blir det tongivande. – Vi vill förmedla avslappning och välmående tillsammans med moderna konferenslokaler och en bra restaurang.

 

  • Det har skett en förändring i sättet att ha möten och konferenser berättar Patrik. För 10 år sedan satsades mycket på ribbåtar, vinprovningar, utflykter och liknande aktiviteter. Nu konfererar man i en till två dagar och är mer på plats. Man fokuserar mer på innehållet och att den anläggning man väljer kan erbjuda det mesta man efterfrågar. Här vill vi vara med och hålla oss uppdaterade.

Digitalisering har förändrat branschen

Patrik har arbetat i branschen i 23 år och sett hur digitaliseringen förändrat förutsättningarna.  De stora bokningssidorna har tagit över en stor del av hotellförmedlingen. – Idag är alla sin egen resebyrå, säger Patrik. Du kan söka och skräddarsy ditt boende själv, direkt på nätet. Det är mestadels positivt men vi rekommenderar alltid att man också letar efter hotellens egna websidor. Ofta lönar det sig.

Julbord med show

Sedan flera år erbjuder Dockyard julbord med show på restaurang Reveljen. Där erbjuds 350 gäster julmat och underhållning. Partypatrullen och Linda Hoberg är årets artister under tio vinterkvällar och trots att sommaren precis börjat bokas årets julfester redan.