Kära läsare,

Då har vi äntligen lämnat det märkliga året 2020 bakom oss och tillåts blicka fram mot en ljusnande tid.

I tider som dessa är det viktigare än någonsin att hålla ihop och hjälpas åt. Vår ambition är att Företagarföreningen Högsbo-Sisjön ska vara en sambandscentral för just detta. Ett nav där människor och företag lättare kan finna varandra, hitta samarbeten och utbyte. Vi vill också att ni ska veta att det ständigt pågår spännande saker bakom kulisserna. Ett enträget arbete för att vårt område ska hamna högre upp på den politiska agendan för beslut som utvecklar, underlättar och förbättrar livet för alla oss som lever, bor, verkar och konsumerar i Högsbo-Sisjön. Samtidigt gör vi också insatser för att öka områdets attraktivitet och tillgänglighet.

Vi tänkte berätta lite om vad som skett och vad som kommer att ske:

• För första gången någonsin sjösatte vi en gemensam julkampanj för hela Högsbo-Sisjön under huvudnamnet ”Trygg julhandel”. Kampanjen rullade 1–24 december i sociala medier och GP digitalt. Vi väntar fortfarande med spänning på resultatet i form av exakt statistik, men vet redan nu att ca 300 000 människor fått ta del av budskap som ”Luft mellan butikerna”, ”Gott om fri parkering” och ”Här finns hela julen”. Hoppas att ni har sett kampanjen i era flöden.

Tidningen Högsbo-Sisjön rullar på och har kommit ut med fyra nummer även under 2020. Tidningen når ca 15 000 läsare per upplaga och är ett bra skyltfönster för alla aktörer som vill stärka sin position bland konsumenter och B2B-partners i närområdet. Nästa nummer beräknas komma ut i början av mars. Kontaktperson: Dan Eklind 0703-565606

• De uppgifter som kommit föreningen tillhanda vad gäller besökssiffror för handel och handelshus i området är utan undantag positiva. Området har alltså ökat antal besökare under 2020. En fantastisk bedrift och en eloge till er alla som arbetar i dessa verksamheter.

• Vi har genomfört ”Frukost hos medlem” på ett coronasäkert sätt och vi fortsätter under 2021 med digitala frukostmöten där vi bland annat bjuder på spännande föreläsningar. Först ut är Västsvenska Handelskammarens VD Johan Trouvé 27 januari. Anmäl er gärna här.

• Vi har genom Göteborgs Köpmannaförbund fått anslag till utbildningsinsatser under 2021. Det betyder att du, tillsammans med medarbetare och andra företag kommer få möjlighet till kostnadsfria utbildningar. Det kan vara inom säljteknik, kundservice, marknadsföring, varumärkesarbete, sociala medier och andra aktuella ämnen. Vi återkommer inom kort med mer information om detta.

• Vår ambition är att fortsätta stärka vårt gemensamma platsvarumärke Högsbo-Sisjön under 2021, för att sätta oss på varje göteborgares mentala karta. Fler gemensamma kampanjer, mer och bättre innehåll i våra sociala medier, en stärkt medvetenhet hos oss verksamma i området om våra styrkor samt klara och tydliga signaler om dessa ut mot kunder och besökare. Flytta hit, etablera här, öppna butik eller restaurang här, handla här… Och givetvis ska vi hela tiden berätta varför.

Mycket mer än detta är på gång, men vissa saker är ännu i sin linda så vi får återkomma med mer spännande nyheter inom kort. Vårt nyårslöfte till er är att tydligare kommunicera vad vi gör och vad som händer. Hoppas innerligt att ni är med oss på resan även under 2021! Ta hand om er och varandra tills vi hörs nästa gång.

Med hopp om vår och vaccin!!
Styrelsen genom ordförande Daniel Carlsson