LEDARE: Många företag vill vara med och ta ett socialt ansvar och det ligger i högsta grad i tiden. Ett långsiktigt sätt att göra nytta är att köpa tjänster av företag som tar ett stort socialt ansvar.

Två av våra medlemsföretag, Swesam och Ängås Trädgård, gör en stor insats för att få in människor, långt ifrån arbetsmarknaden, i arbete. Du kan läsa om dem här i tidningen. Den 22 april är du välkommen att lyssna på dem på vårt frukostmöte.

Sedan många år har företagarföreningen haft ett nära samarbete med Samordningsförbundet och Arbetsförmedlingen. Det började med ett projekt för att få in unga i arbete. Sedan dess har målgruppen breddats, det är ju inte bara unga utan utbildning som står långt ifrån arbetsmarknaden.

ENGAGEMANG
En företagarförening bygger på engagemang. Ett engagemang och en vilja för att skapa nya kontakter, affärer och att utvecklas. Föreningen har många engagerade medlemmar men vi vill bli fler. Vi vill att fler träffar varandra, lär känna varandra och skapar nya relationer, idéer och affärer.

Vi vill utveckla våra tjänster. I mars kommer vi därför att skicka ut en enkät bland våra medlemsföretag för att bättre förstå vilka behov som finns. Sedan årsskiftet har jag prioriterat om min tid och besöker fler nya och gamla företag i området. Jag är nyfiken på företagen som finns i området och vill veta mer om er verksamhet, era idéer, visioner och era behov. Kontakta mig gärna på lars@hsff.nu så kommer jag och besöker er.

Ledare publicerad i Högsbo-Sisjön