I mer eller mindre omfattning har nästan alla branscher drabbats av nuvarande kris. För många är det ett stålbad som ingen av oss riktigt vet när det tar slut. Jag är dock säker på ATT det kommer ta slut. Och jag tror också att håller vi ihop nu, så kommer vi starkare än någonsin ut på andra sidan. 

Vårt område står inför en expansion av sällsynta mått. Denna expansion kommer fortfarande bli av, även om Covid-19 kan ha lagt en fördröjning på projekt och saktat ner utvecklingen något. Nu gäller det att lägga alla rädslor åt sidan och utnyttja tiden väl.

Jag kan bara gå till mig själv. Som ägare till ett kontorshotell i området lägger jag nu tiden på att planera utvecklingen av en ny app för verksamheten samt en större ombyggnation av vårt kök. Planering och projektering gör vi nu så att vi kan trycka på knappen när vi känner att positiva tecken börjar skönjas. Min egen tro är att det kommer att lätta i slutet av maj för att ta riktig fart efter sommaren.

Mitt råd och min önskan till er alla är att göra detsamma. Ta er tid nu att planera och förbereda framtiden så att verksamheten kan få en flygande start när affärerna kommer igång igen. Ni som var med under finanskrisen vet hur fort det startade upp i april 2009. Det kommer kanske inte gå lika fort men det kommer fortfarande vara väldigt kraftfullt.

Om ni börjar tar tag i nya utvecklingsprojekt glöm då inte att vårt område är unikt med sin branschbredd och enorma utbud. Tänk på att alla möjliga samarbetspartners finns inom en väldigt liten geografisk yta. Nyttja det faktum att din kund eller partner kanske är din granne. Vi har alltid jobbat med många företag i närheten och tycker att närheten gör projekten både enklare, billigare och inte minst roligare.

För som vi i Företagarföreningen alltid har sagt; Tillsammans blir vi starkare!

I Företagarföreningen är det ”business as usual”. Vi håller digitala möten och förbereder framtida projekt och aktiviteter. Tidningen Högsbo-Sisjön planeras komma ut i juni – kontakta Danne om ni vill synas i det numret. Kan vi göra något för dig? Vill du sättas i kontakt med någon eller bara bolla lite idéer och funderingar? Tveka inte att kontakta oss. Vi finns här för dig. 

Ta hand dig och dina närmaste, håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena.

Daniel Carlsson
Ordförande Företagarföreningen Högsbo-Sisjön

MEDLEMSKONTAKT
Lars Holst – Kanslichef
Stora Åvägen 21, 436 34 Askim
031-68 24 64
info@hsff.nu

FÖRSÄLJNING
Danne Eklind
0703-565606
danne@hsff.nu