Under våren har Hovås Golfkrog renoverats och ny fräsch inredning välkomnar tillsammans med de nya krögarna Joel Vikengren och Kristoffer Johansson. 

– Vi vill skapa en avslappnad, stilren atmosfär, där både tidigare stamgäster och nya ska känna sig hemma. Golfare eller inte är oviktigt, vår ambition är att bli något av en kvarterskrog i området och ett andningshål för företag som vill luncha eller ha affärsmöten vid hav och grönska, 10 minuter från stan, säger Joel.

  • Luncher, catering och evenemang på vår festvåning är liksom tidigare grunden i restaurangens verksamhet berättar Joel. Men vi såg också potentialen i att göra krogen ännu mer levande och en samlingsplats för de som bor i området. Vi kommer att satsa på ökade öppettider och en hel del nya ”happenings”. Vi vill ha en levande krog året om och kommer att anpassa både menyer och events efter säsongerna.

Bordsservering a la carte

Förutom ny inredning är det nu helt och hållet bords-servering och tillgång till a la carte på luncherna.  Det är ibland olika teman på lunchmaten, men det övergripande är att det ska vara hög kvalitet, vällagat och servering vid borden.

 

Catering – Homeevents

Vill du få restaurangen hem till dig? Kanske har du spelat golf med vänner en hel dag och vill att middagen ska serveras när du och dina gäster kommer hem, eller du vill kanske ta fördrinken samtidigt som krogens kockar lagar maten i ditt kök och serverar dig och dina gäster i ditt vardagsrum. Då kommer Hovås golfkrog hem till dig. Det kan vara allt från burgare till stora middagar.  Du får det lagat vid din spis eller grill och serverat hemma hos dig, när du vill.

Festvåningen

Festvåningen kommer fortsätta arbeta för att alla typer av fester ska bli just – festliga. Med hög klass på mat och dryck. Vi tummar inte på kvaliteten här, säger Joel. Vi ordnar Bröllopsfester, företagsfester, andra familjehögtider för upp till ca 100 personer.

Joel har lång erfarenhet av att ordna högklassiga middagar och har kontrakt med Göteborgs stad för att ordna deras  speciella tillställningar. Ett av de roligaste minnena är från UEFAcup-finalen 2004 då han lagade middagen för spelarna, Fifa-delegaterna och tränarstaben, med GOT Event som värdar.

Dagkonferenser

Närheten till Göteborg är en stor fördel om du vill ha en halv- eller heldagskonferens. På 10 minuter hamnar man i lugnet vid havet och golfbanan. – Vi kan erbjuda konferenslokaler för upp till 80 personer och satsar lite extra nu med nyinköpt projektor och annan modern teknik. Avsluta en halvdagskonferens med en god lunch i restaurangen eller fortsätt konferensen på eftermiddagen.

Events & Happenings

  • Vi kommer att arrangera blandade happenings framöver berättar Joel. AW på fredagar, ibland med teman, som ”Burgare & Bärs”, Rosé & Räkmacka” och liknande. Vi planerar att använda oss av Kristoffers bartenderskunskap och ordna cocktail-provningar och vissa onsdagar kör vi Humorklubben med Stand up. Då kommer en välkänd komiker tillsammans med tre stycken som inte är lika kända än. Man bokar bord för en 2-rättersmeny och show. Under sommaren blir det grillkvällar, musikquiz och härligt häng på balkongen.

 

Levande året runt

När det är lågsäsong på golfandet kommer Hovås Golfkrog erbjuda traditionella vällagade söndagsmiddagar anpassade efter säsongens råvaror och variera maträtterna från gång till gång. Det kan vara t ex stek eller en viltmeny, men ingen fast a la cartemeny som under högsäsong. Varje söndag är speciell och tanken är att man ska äta och umgås länge vid middagsbordet. Som ”riktiga” söndagsmiddagar ska vara!

 

Julbord med show

  • Det blir alltså ingen vintersömn för Golfkrogen, berättar Joel. En nyhet är att vi under sex vinterkvällar ordnar julbord med musik och standup. Vi vill utveckla det traditionella restaurangjulbordet med underhållning.

 

  • Följ oss på facebook eller titta in på hemsidan så kommer löpande information om vad som händer på Hovås Golfkrog framöver, hälsar krögare Joel Vikengren.

 

wwwhovasgolfkrog.se