Idag invigs det nya Gymmet Ironworks Health & Fitness Center i Högsbo.

– Att få ett gym som hyresgäster är ett välkommet  led i vår satsning på Södra Högsbo, säger Patrick Bernvid, marknadsområdeschef på Kungsleden. – Vår ambition är att alla som arbetar i Högsbo ska kunna hitta allt man behöver inom närområdet, säger han.

Olov Attmarsson, som kommer att driva Ironworks , menar att Göteborg saknar den här typen av gym och ser väldigt positivt både på de nya fina lokalerna och på möjligheterna för alla som vill träna med hög kvalitet dygnet runt. – Tillgänglighet är ledordet, säger Olov.

När Högsbo Sisjönytt hälsar på är byggnationen och renoveringen i full gång. Men man kan redan ana att de drygt 1500 kvadratmetrarna kommer bli både ändamålsenliga, välkomnande med sin fina ljusgård och ha gott om plats för både gymmaskiner och en lounge där du kan sitta och prata och äta din egen mat om du vill. Det kommer att finnas möjlighet till att värma mat i anslutning till loungen. – Vi tänker oss att det ska vara enkelt för dem som arbetar i området att hinna med att både träna på lunchen och äta, säger Olov

Expanderat via Sundsvall
Ironworks startades i Sundsvall 2012 och framgångarna där, har lett till tankarna på expansion. – Vi åkte runt och letade efter orter där vi kände att vårt koncept saknades. Och valet föll på Göteborg. När vi sedan hittade lokalerna hos Kunglseden i Högsbo, föll bitarna på plats, säger vd Olov Attmarsson, som själv flyttat med till Västkusten för att driva företaget på plats. 

Familjärt och professionellt
Ironworks ambition är att vara ett familjärt och välkomnande gym som lockar både till bra träning och till att bli en samlingspunkt för alla med träning som intresse. – Nybörjare som elit skall känna sig hemma och få ut det de strävar efter med sin styrketräningsambition hos oss, säger Olov.

– Läget i Högsbo gynnar möjligheten till att träna när du vill. Innan jobbet, på lunchen eller på kvällen. Vi kommer också ha ett barnrum där barnen kan leka och aktivera sig medan föräldrarna tränar.

– Vi har öppet dygnet runt, men är inte obemannade mer än nattetid och sena kvällar.  Vi vill ge så mycket personlig service som möjligt, säger Olov.

Gymmet har utrustats med en gympark som anses vara av bästa kvalitet. – Vi har valt märken som Hammer Strength, LK, Hoist samt Life Fitness, berättar Olov. Vi har inga schemalagda pass men det finns personliga tränare på plats som visar och ger råd för dem som vill.

– Vi kommer också att erbjuda företagsavtal för de som vill satsa på friskvård och en sund och hälsosam personal, berättar Olov. Något alla tjänar på, både arbetsgivare och medarbetare. Ring mig så berättar jag mer.

Kungsleden klustersatsar
Kungsleden har satsat stort på etablering i Högsbo och äger idag 17 fastigheter i området. Företaget anser att Högsbo Sisjön är ett område som både utvecklas och utvidgas i hög takt. Själva har de valt att fokusera på Södra Högsbo.

– Vi arbetar i kluster och vårt mål är att kunna erbjuda alla tjänster som du som arbetar i området kan behöva för att underlätta din vardag. Vi tänker oss kontor, fabriker, dagis, lunchrestauranger, affärer, kemtvätt mm. Ett tillgängligt gym med hög kvalitet är ett naturligt inslag i den områdesbild vi vill uppnå, säger Patrick Bernvid.

 

Ironworks Health & Fitness Center
Ernst Rosengrensgatan 19

Öppetider:
Dygnet runt
Vardagar 10.00-20.00 bemannat
Lördag och söndag 10.00-18.00 bemannat

Tel 0704-547859
www.ironworks.gym.se
Instagram: iw24gbg