Måndag 11:e april ska Hills nya restaurang vara klar med sin nya, fräscha restaurangmiljö och med den nya menyn i både restaurang och Halfway House.Våren är en bit bort och knopparna på växtligheten runt klubbhuset har inte spruckit ut än, men inne på Hills är vårkänslorna och den pirrande förväntan påtaglig när vi besöker klubbhuset, trots en grå februaridag. Vad väntar man på då? Jo, restaurangen som varit stängd för ombyggnation sedan i december håller på att förvandlas till en helt ny miljö. – Vårt nya vardagsrum berättar Matilda Ljungberg och Manuel (Manolo) Bartrina, den nya krögarduon i restaurangen.

– Vi är sprickfärdiga av entusiasm och arbetsglädje och längtar till vi öppnar i början av april, säger de unisont. 

Social club
Ljuset flödar in genom de stora glaspartierna, och där inne kan man börja ana loungekänslan som ska bli påtaglig i den nya restaurangen.

– Vi vill skapa en ”Social club” både för golfare och icke-golfare, berättar Matilda. Det blir nya ytskikt, nya möbler och en helt annan känsla i lokalerna. Flera soffgrupper i mindre ”öar” och mycket växter i inredningen. Förhoppningen är att det ska bli en samlingsplats som lever och har ett trivsamt flöde under både dagar och kvällar. – Man ska helt enkelt vilja dröja sig kvar här, säger hon.

– Maten blir internationell, berättar Manolo. Hög kvalitet men inte någon ”fine-dining”. Lättsamt och gemytligt med öppna barer mot köket och mot dryckerna. Vi vänder oss mot både företagskunder, golfare, icke-golfare och familjer.

Ny duo med gedigen bakgrund
Både Matilda och Manolo har ett stort gastronomiskt intresse för mat och vin. Matilda är sommelier från Göteborg med erfarenhet från Köpenhamn och Oslo bl a för Petter Stordalen och Ole Jonny Eikefjord. Hon har bland annat jobbat på Alex Sushi, av New York Times utsedd som världens bästa sushi utanför Japan. Manolo har bl a varit kökschef på Thörnströms, och jobbat på både Mr P och Fond.

– Jag var med när Thörnströms fick sin stjärna i Guide Michelin, en häftig upplevelse berättar Manolo. Jag har lagat mat i hela mitt liv med min farmor i Barcelona som första inspirationskälla. Hon sydde min första kockdräkt när jag var sju, skrattar han.

Halfway House
Utanför klubbhuset kommer en av de första stora satsningarna vara Halfway House. Här ska finnas ett fräscht utbud för både de som går på banan och de som kanske har ätit lunch i restaurangen och vill ta kaffet där ute. Det kommer finnas smoothies, lite rawfood och mer traditionella enklare luncher och fika. Planerna är också att ha ett grab & go-sortiment i Halfway House.

Frukost och brunch
– Som golfklubb är vårt mål att erbjuda Sveriges bästa golfupplevelse 2017, säger Matilda. Men själva golfen är inte en förutsättning för att trivas här då vi kommer att satsa på mat för alla. Varför inte lägga ett frukostmöte hos oss eller ta med familjen på en härlig brunch på helgen? Välkomna i april till vårt nya vardagsrum på Hills.

20160301_135711