Företagarföreningen Högsbo-Sisjön vill förbättra sitt fokus på handelsfrågor. Alltså servicen till företag ”med en kassa-apparat”.

Företagarföreningen Högsbo-Sisjön har ett väl utvecklat program och verksamheter för business-to-business-företag, tex. FrukostAkademien, KompetensAkademien och Sisjöminglet. Det finns inget som säger att en handlare inte kan finna sin plats i utbudet men hittills är det mest B2B-företagare som är med på dessa aktiviteter.

Handeln i Sisjön
I ett första steg har vi justerat kartan i den tidning du just nu läser, för att den skall bli tydligare. Gå också gärna in på föreningens hemsida, www.hsff.nu och klicka på Handla i Högsbo-Sisjön. Där förklarar vi hur och vad du hittar i området. Vi kommer att se över funktionerna ytterligare för att stärka servicen mot handeln och handlande kunder. Företagarföreningen vill öka servicen för att hjälpa handlarna och stimulera handeln i Högsbo-Sisjön. Tipsa oss gärna med idéer på vad man skulle kunna göra för att ytterligare attrahera kunder till området. Skicka ett mail till kansliet på; info@hsff.nu

En handelsplats att räkna med
Under hösten har ett redan starkt handelsområde stärkts ytterligare. Bauhaus med runt 250 nya anställda, öppnade i september och strax öppnar även Biltema. Detta drar med sig andra näringar och att området befinner sig i stark tillväxt är en underdrift

Detta kommer sig av flera orsaker. Det strategiska läget med trafikmatning från en ringled utanför vägtullarna. När de nya till- och frånfarterna blir klara så kommer infrastrukturen att gå i takt med övrig tillväxt. Rikligt med parkeringsytor. Till detta kommer fastighetsägare som valt att satsa i området. Områdets unika bredd av handlare, företagare och entreprenörer som i någon sorts ”mega-mix” korsbefruktar ett redan positivt företagsklimat och skapar en god grogrund för ett sjudande företagsklimat. 

Högsbo rustar för jul
I områdets norra del ligger 421 – ett kompakt och komplett köpcentrum. 421 är räddningen i vardagspusslet, vilket går igen i marknadsföringen. Pusselbiten som får vardagen att gå ihop. 421 firade alldeles nyss 10-årsjubileum och sattes på kartan när Media Markt valde att öppna sin första butik i Sverige där. Samtidigt etablerade Ica Maxi sig i byggnaden och den är nu en av de större i landet. Intersport rustade upp sin butik på 421 för ett par år sedan, byggde om den och skapade ett hel nytt koncept, Intersport Megastore. Till många sport-och modeintresserade kunders glädje.

I 421 finns också restaurang och café, mode- och heminredningsbutiker samt skobutik. Butikerna har några gemensamma nämnare. De är alla stora och rymliga, ligger lätt tillgängliga från markplan och nära eller i direkt anslutning till parkering och kommunikationer. På 421 är julen kommen – granen är på plats, julbelysningen är tänd och granförsäljarna har bråda dagar.

Sisjö Centrum
1973 byggdes en livsmedelsaffär av David Billhäll. För några år sedan försvann den karaktäristiska orangea plåtfasaden till förmån för den mer moderna som finns på plats nu med stora glaspartier. I Sisjö Centrum finns rödkålen vägg i vägg med hälsokost. Allt vad som behövs för utomhusaktiviteter. Du kan hämta andan på cafét med en fika eller köpa med dig ett gott matbröd. En asiatisk lunch som paus i julklappsinköpen. Julens sillar och delikatesser från havet är också klart när du lämnar Sisjö Centrum. För de dagar du vill laga mat själv, har Willys allt du behöver. Hemmafixaren kan skaffa praktiska saker till hemmet och Skomakare och nyckeltillverkning finns också i huset.

Mer för hemmafixaren finns nere i Coophuset och på Stora Åvägen 18 med prisvärda glasögon och en välsorterad väskaffär. Måla om lite i jul? Hjälp med färg och tapeter finns att få för bästa resultat.

Gulins-kvarteren
Från att ha varit ett klädföretag där allt mättes i centilong, räknar numer familjen Gulin i kvadratmeter.  I företagets fastigheter på Hantverksvägen och Askims Industriväg ryms affärer, banker och en stor träningsanläggning.  Artiklar för din träning eller andra fritidsaktiviteter hittar du i samma hus. Och en välbehövlig lunch finns i husets restaurang Aquarelle som också har en Deli med delikatesser från hela världen. Eller varför inte beställa en nyårsmeny för hemleverans så du själv kan vara med på hela festen? Till samma fest kan du fixa håret.

Sverige är mörkt på vintern. I Gulinskvarteret hittar du vad som behövs för att lysa upp i mörkret. Elinstallationer, armaturer, vitvaror och hemelektronik. På Hantverksvägen finns också lösningar för kök och badrum. Djuren ska såklart ha sitt till jul. Kloklipp på hund, katt, gnagare och fågel. Trimma hunden eller hitta julklapparna till dina djurvänner. Leksaker, gott foder, halsband, bäddar och mycket mer.

Sisjö Entré
Entrén öppnar hemmet. Sisjö Entré välkomnar med affärer som i första hand riktar sig till hem och familj. Barnfamiljerna får sitt. Barnleksaker eller nybliven barnförälder. Du kanske redan fallit till föga för de flesta barns högsta önskan om ett eget husdjur? I Sisjö Entré finns allt för hund, katt, fisk, smådjur och fågel. Du planerar hemmets hjärta – köket, i två av Entréns butiker och fyller de nya köksskåpen med porslin likaså. Rött är inte bara julens färg utan den populäraste färgen bland mattor hos dem som väljer lite färg på golvet. Förnya hemmet med mattor i alla färger, storlekar och prisklasser. Datorer, teknik och telefoner blir alltmer självklara saker i våra hem. Såväl datorbehov som mobiltelefoni i senaste snitt, har sin lösning i Sisjö Entré.

Här finns också företaget som säljer prylar med någon liten skavank. Det kan vara en transportskada, en vattenläcka, en brand eller ett inbrott som satt sina spår. SOP, Skade och Partiförsäljning AB,
samarbetar med försäkringsbolag och polisen. Ibland handlar det bara om varorna som blev över, som man inte riktigt vet vad man ska göra med och därför är utbudet helt varierande med det som kommer in. Tillfällen för fynd, alltså.