Ännu är det full aktivitet på Hills Golf & Sports Club, både ute på banan, den soliga terrassen och inne i restaurangen och klubbhuset. Men hösten närmar sig och snart ligger gräsytorna tomma, gräset går i ide och arbetet intensifieras för att ge banan bästa förutsättningar för att klara vintern. Inne i klubbhuset träffar vi Mats Sterner, VD på Hills Golf & Sports och tidigare professionell tävlingsspelare. Vad händer egentligen på en golfbana under vintern?

– Vårt mål är att vara Sveriges bästa golfupplevelse, säger Mats. Det kräver arbete och planering året om, När aktiviteten på banan går ner, arbetar vi inför nästa års golfsäsong. Maskinparken ska servas och mycket arbete läggs på att hålla banan i trim och förbereda för vinter och vårt lands stora skillnader i väderförhållanden. Banskötsel är en hel vetenskap som t o m har ett eget universitet, och det handlar inte bara om ytskiktet utan minst lika mycket om hur det ser ut under gräset.

Golfspelandet ökar
Samtidigt som dagarna blir kortare och mörkret smyger sig på, ser det allt ljusare ut för golfen i Sverige.

– Efter en flerårig tillbakagång har golfspelandet ökat de senaste två åren igen, säger Mats. Henrik Stensons och andra svenskars framgångar har fått upp intresset både hos ungdomar och vuxna. Och det intresset vill vi förstås ta hand om.

– Vintertid arbetar vi med budgetar och medlemsrekrytering och lägger upp planer för både tävlingar och träning inför nästa säsong. Vår ambition är också att få arrangera Europatourtävlingen Nordea Masters och Lag EM för flickor 2018. Det kräver långa förberedelser och mycket arbete för att förverkliga detta och vi är i full gång med ansökningar, kontakter med samarbetspartners, logistikplanering och mycket mer.

En klubb i tiden
– Tack vare att vi är en relativt ny klubb sitter vi inte fast i traditioner och grupperingar utan kan välja lite hur vi vill uppfattas gentemot våra medlemmar, berättar Mats. Vår långsiktiga målsättning är att få lika många aktiva kvinnor som män. Vi vill också profilera oss som en sportanläggning med gym, personlig träning och padeltennis samt presentera en välkomnande restaurang. Restaurangen är öppen året om för både lunchgäster, affärsmiddagar, fester och catering och snart är det dags att duka upp julbordet för våra gäster. Hills ska helt enkelt vara ett helhetskoncept för alla som har en aktiv livsstil, gärna med golf i centrum, med inte tvingande.

Sveriges bästa juniorklubb
Klubben är stolt över att rankas som Sveriges bästa elit- och juniorklubb, och har Sveriges lägsta snittålder samt ett av landets lägsta snitthandikapp. PGA-tränaren Daniel Grestam arbetar hårt med ungdomsverksamheten och målet är att människor som flyttar till Göteborg ska känna att Hills är en samlingsplats för hela familjen. Detta blir ju väldigt aktuellt nu när Hills Villastad byggs.

– Det är dock inte elittävlandet som vi fokuserar mest på, säger Mats. Utan det är mötet och upplevelsen som är det centrala. Lyckas vi där kommer även resultaten för de som vill elitsatsa. Och vi har bra namnkunniga tränare och medarbetare menar Mats. Själv var han proffs i över 15 år, den fortfarande aktiva proffsgolfare Johan Edfors är en av delägarna och Carin Koch, före detta Solheim Cup-kapten, är ansvarig för bla Hills Business Club.

Hills Business Club
– Vi står på två ben som bär oss med jämvikt, berättar Mats. Det ena är våra medlemmar, ca 700 st, och det andra är våra företagspartners ca 130 st i dagsläget. Under höst och vinter fortsätter vi våra möten i affärsnätverket men flyttar in i värmen. Vi träffas på frukostar och luncher med olika föreläsare i ämnen både inom golf, ledarskap, inspiration mm. I november börjar vi arbetet med att planera de träffar som startar i januari. Det är kul att se att träffarna gynnat nya affärsrelationer så bra att nätverket lockar även de som själva inte är högaktiva golfare.

Hills Villastad
I vinter bygger golfklubben om en del av drivingrangen. Bygget av Hills Villastad ändrar förutsättningarna för träningsområdena något och ett hörn av drivingrangen försvinner genom projekteringen av en ny väg som ska leda upp till villaområdet.

– När husen står klara hoppas vi på att Hills Golf & Sports Club blir den självklara samlingsplatsen för de nyinflyttade, säger Mats.  Oavsett om de är hängivna golfare eller mindre aktiva, ska Hills vara en levande mötesplats hela året för sport och möten både på fritiden och i affärer.

mats4

julbord