Fysiska butiker kämpar mot e-handeln men Sovkoncept anser att sängen med stor fördel köps i butik. 

Det går så klart bra att köpa sängen på webben men det ger inte samma möjligheter att prova ut som i en butik, menar Susanne och Henrik.

Henrik och Susanne Hilmér öppnade i somras sin andra butik, när de slog upp portarna till butiken i Sisjön. Sedan tidigare har de en sovkonceptbutik på Backaplan. –”Vi vill erbjuda den extra servicenivå som vi kan, genom att vi driver det i familjeregi. Vi kan erbjuda hjälp och tips om vad du bör tänka på och vad som passar din kropp bäst, berättar Henrik när han visar runt oss i butiken.

Sängköp är ett viktigt köp
Sovkoncept har på bara något år gått från en idé till att, i och med Sisjöbutiken öppna den 8:e butiken i Sverige från Luleå i norr till Karlskrona i söder. Sovkoncept är resultatet av den kombinerade kunskapen hos sängåterförsäljare med lång erfarenhet och ambitionen är att erbjuda kunderna i det lilla extra när det kommer till att köpa säng.

– Sängar betraktas som sällanköpsvaror och visionen kring det personliga sängköpet är att, det ska vara väl övervägt så att kunden i slutändan sover gott och behagligt, i rätt säng och till rätt pris. Eftersom alla är olika, passar inte alla sängar, alla personer. Med kunskap och vägledning från erfarna sängförsäljare i butikerna kan vi lättare hitta drömmarnas säng för våra kunder, avslutar Henrik.

 

FAKTARUTA

·    Man sover 1/3 del av sitt liv i sängen. Drygt 2 000 timmar per år

·    Sova bra är viktigt för välbefinnandet

·    God sömn minskar risken för sjukdomar

·    Ryggbesvär förstärks ofta i en sliten säng

·    Sängen fungerar som en sko. Den är personlig, så ta inte över en gammal säng. Köp en som formar sig efter din kropp och dina behov.

·    En bäddmadrass bör bytas var 5-7 år av hygieniska skäl. Man svettas nästan en halvliter per natt.

·    Kudden bör bytas var 3:e år. Kuddar samlar mycket kvalster och det ökar risken för allergier.

·    Välj en kudde som passar med sängen. En kudde som är för låg eller för hög kan ge nackont.

 

Måns Löfgren