Drömmer du om att sova gott?

Posted on Nov 19, 2018

Fysiska butiker kämpar mot e-handeln men Sovkoncept anser att sängen med stor fördel köps i butik. 

Det går så klart bra att köpa sängen på webben men det ger inte samma möjligheter att prova ut som i en butik, menar Susanne och Henrik.

Henrik och Susanne Hilmér öppnade i somras sin andra butik, när de slog upp portarna till butiken i Sisjön. Sedan tidigare har de en sovkonceptbutik på Backaplan. –”Vi vill erbjuda den extra servicenivå som vi kan, genom att vi driver det i familjeregi. Vi kan erbjuda hjälp och tips om vad du bör tänka på och vad som passar din kropp bäst, berättar Henrik när han visar runt oss i butiken.

Sängköp är ett viktigt köp
Sovkoncept har på bara något år gått från en idé till att, i och med Sisjöbutiken öppna den 8:e butiken i Sverige från Luleå i norr till Karlskrona i söder. Sovkoncept är resultatet av den kombinerade kunskapen hos sängåterförsäljare med lång erfarenhet och ambitionen är att erbjuda kunderna i det lilla extra när det kommer till att köpa säng.

– Sängar betraktas som sällanköpsvaror och visionen kring det personliga sängköpet är att, det ska vara väl övervägt så att kunden i slutändan sover gott och behagligt, i rätt säng och till rätt pris. Eftersom alla är olika, passar inte alla sängar, alla personer. Med kunskap och vägledning från erfarna sängförsäljare i butikerna kan vi lättare hitta drömmarnas säng för våra kunder, avslutar Henrik.

 

FAKTARUTA

·    Man sover 1/3 del av sitt liv i sängen. Drygt 2 000 timmar per år

·    Sova bra är viktigt för välbefinnandet

·    God sömn minskar risken för sjukdomar

·    Ryggbesvär förstärks ofta i en sliten säng

·    Sängen fungerar som en sko. Den är personlig, så ta inte över en gammal säng. Köp en som formar sig efter din kropp och dina behov.

·    En bäddmadrass bör bytas var 5-7 år av hygieniska skäl. Man svettas nästan en halvliter per natt.

·    Kudden bör bytas var 3:e år. Kuddar samlar mycket kvalster och det ökar risken för allergier.

·    Välj en kudde som passar med sängen. En kudde som är för låg eller för hög kan ge nackont.

 

Måns Löfgren

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone