Vi lever i en allt mer digitaliserad värld – med både dess för- och nackdelar. En stor del av kommunikationen med vår omvärld sker via webformulär, callcenters och e-post. Allt skall gå snabbt och vara effektivt. När det gäller enklare tjänster är det definitivt en stor tillgång som spar tid.

Digitaliseringen kan dock aldrig ersätta det personliga mötet. När produkter och tjänster blir allt mer lika varandra blir det mötet och människan som gör skillnad.

När känns en affär bra? När och hur ”klickar vi”? Varför väljer vi en leverantör framför en annan? Jag är övertygad om att det har med det personliga mötet att göra. Vi människor skapar energi när vi träffas, det kan aldrig kommunikationen på nätet ersätta.

En av Företagarföreningens uppgifter är därför att skapa event som gör att människor träffas. Som medlem i Företagarföreningen kommer man in i en gemenskap med andra företag. Om man dessutom avsätter lite tid och deltar på våra event finns det en stor chans att såväl få ny kunskap som att skapa nya relationer. En ny relation kan leda till nya affärer, nya medarbetare eller kanske rent av en ny affärsidé.

Nu gör vi ett sommaruppehåll men det blir en späckad höst. Vi inleder med #frukosthosmedlem den 29 augusti hos Audi som visar sina höstnyheter. Vi fortsätter sedan med den årliga golftävlingen Sisjöslaget den 7 september på Sisjö golfklubb. Därefter blir det intressanta föredrag om digitalisering, sociala medier och annat spännande. Följ med vad som händer via vår hemsida; hsff.nu – Om ert företag ännu inte är medlem, gå in på hemsidan och registrera er!

Avslutningsvis önskar jag dig en riktigt fin sommar!

Lars Holst
Kanslichef, Företagarföreningen Högsbo-Sisjön