Det är praktiskt, rent allmänt, att shoppa i Högso-Sisjön. Utbudet är så stort att det allt som oftast finns fler än en aktör att besöka. Det gäller inte minst om du går i bilköpartankar. De flesta av de välkända märkena finns representerade inom promenadavstånd. Du kan lägga en heldag på att gå från bilhall till bilhall och samla intryck, provköra och ställa frågor. Nästan som en permanent bilmässa.

Alla finns här
Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Subaru, Lexus, Porsche, VW, Audi, Hyundai osv. Alla finns här och en bit bort i Mölndal finns ytterligare utbud. Sedan har vi hela arbetsbilsutbudet med bruksbilar, vans och skåpbilar.

Bilhandeln i dag är komplex med olika alternativ av bilägande. Köp, billån och privatleasing är exempel på det. Olika bränslen är också något att fundera över där el-bilar och hybrider etablerat sig på allvar.

Högsbo-Sisjön erbjuder också det mesta kring bilen i form av reparationer, bildelar, service, biltvätt, glasreparationer, däckbyte och däckhotell samt bränslestationer.

Några saker att tänka på inför ditt bilköp

Vilken typ av bil behöver du?
Valet av bil är mer komplext än man kan tro för många. Den är ofta förknippad med den enda egentiden i tillvaron. Hur mycket vill du satsa på din image? Att köra ett visst märke ärför många som att tillhöra en ”klubb”. Hur mycket bekvämlighet vill du ha? Stereoutrustningen – är den viktig? Skall bilen användas till något särskilt? Dra hästsläp, köra på vinter- eller sommarsemester? Eller skall bilen rent av användas mycket i tjänsten för att besöka kunder? Det är några frågor att ställa sig när för att ringa in din biltyp. Besök Högsbo-Sisjöns bilhandlare och ställ dina frågor. 

Vad skall du välja för bilmärke?
Det kan man så klart inte svara på eftersom det landar i din kravbild och dina känslor. Därför är det praktiskt att Högsbo-Sisjön erbjuder nästan alla märken så du enkelt kan ta in känslan i de olika alternativen. Säkerhet är något att fundera kring. På försäkringsbolaget Folksams hemsida finns bra listor över både säkra och bränslesnåla bilar. Säkerheten är viktig. Även vid mindre kollisioner är det viktigt att sitta i en bil som ger bra skydd och säkerhet.

Skall du köpa en ny bil eller en begagnad?
Måste du äga en bil? Blir det billigare att ta en hyrbil när behovet uppstår? Klart att det är praktiskt med en ny bil. Du väljer vad du behöver och får praktiska garantier vidköpet. En ny bil minskar emellertid relativt snabbt i värde. Det finns också bilpooler när man har ett lite glesare behov.

Vilken finansiering passar dig bäst?
En bilaffär sker i två steg, köpet och finanseringen. Kolla och jämför handlarnas olika upplägg. Billån eller din vanliga bank. Vissa fackförbund erbjuder lån för medlemmarna. Privatleasing är en typ av ägande som ökat markant desenaste åren. Kort sagt går det ut på att man landar i en månadssumma som betalas till leasingbolaget. Den summan kan te sig hög men när du väger in allt över de tre åren (som är vanligast) så blir bilden en annan. Du slipper värdeminskningen. Du har en ny och modern bil i tre år och värdeminskningen är den i särklass tyngsta posten. Du lämnar tillbaks bilen efter tre år och slipper försäljningsarbetet eller inbytet. Det är viktigt att ha koll på att bilen måste vara i gott skick. Bucklor och skavanker kommer man att få betala för att de åtgärdas så att leasingbolaget kan sälja bilen.

Bilen är köpt – nu kommer ägandet
Ta hand om bilen. Tänk på att den en dag ska säljas vidare eller lämnas tillbaks till leasingbolaget. Det blir svårt om du har misskött bilen. Serva på en riktig verkstad. Skydda och vårda klädsel Ta hand om skador direkt när de uppstår. Är det jobbigt med bilstädningen. Högsbo-Sisjön har flera rekonditionerings- och bilvårdsföretag som kan ta hand om detta. Då blir bilen i ”bilhalls-skick”.

Som du märker – skall du handla bil skall du handla bil i Högsbo-Sisjön.

bil5

bil4

bil3

 

bil2

bil1