I maj 2018 förvärvade Ströms i Göteborg Hedströms Man på Stora Åvägen 23 i Sisjön. Ambitionen var att skapa ett mer tillgängligt alternativ till Ströms butik på Kungsgatan i centrum. Den 29 september var det premiär för Ströms Herr i Sisjön. 
– Alla kunder som känner sig hemma på Kungsgatan, kommer att känna sig precis lika hemma i Sisjön förklarar Per och Dan Rudhag. Vi kommer att ha samma höga krav på både sortiment och bemötande, med sådana saker tänker vi aldrig kompromissa. Med två butiker öppnas nya möjligheter att vara mer flexibel, du kan exempelvis handla på Kungsgatan men hämta dina ändrade plagg i Sisjön eller tvärt om.

 

Det luktar nytt i butiken och aktiviteten är hög när vi hälsar på, dagarna innan öppnandet. Men Ströms historia går långt tillbaka i tiden. Första butiken startades redan 1886 på Torggatan i Göteborg. 1916 kom första filialen i Stockholm.  Nuvarande butik på Kungsgatan byggdes 1934 och var då ett komplett varuhus med restaurang på taket.

– Ströms har sedan 1880-talet stått för service, kvalitet, stilråd och långsiktigt tänk, säger Dan och Per. – Den banan fortsätter vi på men med dagens teknik, hållbarhetsambitioner och behov.

– Självklart kommer kunden att hitta den speciella Ströms-mixen med ett noggrant urval av de bästa kläderna från kvalitetsvarumärken, från trendigt till klassiskt, oavsett vilken butik du besöker.


Hållbarhet
– Vi frågar alltid vad kunden ska använda sina kläder till, arbete, vardag, fritid eller fest? Vi vill gärna ge kunskap både om vad de bör välja till olika tillfällen och hur de ska sköta sina kläder. Kvalitet och rätt skötsel ger hållbarhet vilket vi jobbar starkt för, säger Per.  Vi märker också att kunderna får en allt större medvetenhet och är noggranna med vad de väljer.

Eget ändringsskrädderi
Både i Sisjön och i centrum finns ett ändringsskrädderi, detta ser vi som en förutsättning för att vi skall kunna sätta Ströms namn på butiken, säger Dan. Detta ingår i vårt servicekoncept likväl som att det finns möjlighet att boka tid för att få råd och hjälp med sin garderob. Självklart går det även bra att boka tid utanför ordinarie öppettider efter överenskommelse.

– Vi är väldigt glada för att kunna komplettera butiken inne i centrum med denna i Sisjön, säger Dan och Per. Butikens läge i Sisjön är sedan många år en etablerad adress för herrekipering med en redan inarbetad kundkrets. Detta kombinerat med god tillgänglighet och bra parkeringsmöjligheter utanför dörren. I övrigt ska kunden få samma goda service och samma kvalitet som butiken i centrum. Saknar vi något i Sisjön som finns på Kungsgatan har vi det senast dagen efter.

 

Vilka trender gäller?
– När det gäller kostym är den blå trenden fortfarande väldigt stark men har tonats ner något i färgskalan. Det vi ser tydligt är att olika grå nyanser visas mer och mer.

Bland ytterplagg har det blivit populärt med funktionella och tekniska plagg med hög modegrad. Detta var något man tidigare bara hittade i sporthandeln. Det mest moderiktiga för hösten är en kortare ullrock i ett klassiskt snitt.