I senaste numret av Högsbo-SisjöNytt bjuder Jonas från Aquarelle på ett smarrigt grillrecept.

Vill du komplettera receptet grillad kalventrecote och chimichurri med sparrissala samt rostad potatis- och rotfruktssallad så kommer recepten här:

Sparrissalsa
• 2 mogna avokado
• 50 g finskurna sockerärtor
• 50 g finskurna haricots Verts
• 2 finhackade bananschalottenlökar
• 1 citron (rivet skal samt pressad saft)
• 3 msk fin olivolja
• Salt och svartpeppar

Lägg ingredienserna i en bunke och mosa med en gaffel. Krydda med salt och svartpeppar.

Rostad potatis och rotfruktssallad
• 400 sparrispotatis (i klyftor)
• 200 g morot (i klyftor)
• 200 g palsternacka (i klyftor)
• 200 g fänkål (i klyftor)
• 1 styck stor rödlök (finskuren)
• 2 vitlöksklyftor
• 1 ask ruccola (grovskuren)
• 1 dl olivolja
• 0,5 dl fransk senap
• 0.5 dl kapris
• 1 msk vit balsamvinäger
• 1 kruka bladpersilja
• Salt och svartpeppar

Gör så här
Skala och klyfta morötter, palsternacka, fänkål och potatis. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg allting i en ugnsfast form, tillsätt 1 msk olivolja och salt och peppar efter smak. Blanda ordentligt och sätt in i ugnen ca 25-30 min, de ska vara mjuka. Skölj och grovhacka persilja och ruccola. Lägg i en skål och ställ åt sidan så länge. Blanda i olivoljan, senapen, kaprisen och vinägern ihop med den finskurna löken. Häll marinaden över de varma rotfrukterna och potatisen. Vill du komplettera med grillad kalventrecote och chimichurri? Du hittar recepten här (sidan 18-19).

Jonas Blomqvist
Aquarelle restaurang och Catering