28 april, efter en lyckad kund-VIP kväll två dagar tidigare, öppnade SEAT sin nya bilhall på Askims Industriväg i Sisjön. 

Flytten från Mölndal är ett led i satsningen på att vara nära sina kunder och ha både försäljning och service under samma tak. – Vi vänder oss till både privat- och företagskunder, säger försäljningschef André Christiansen. – Att finnas där det är ett ständigt flöde av människor som både handlar och arbetar, ser vi som en bra utveckling,

Nya modeller
SEAT är ett av de snabbast växande bilmärkena i Europa. Positiva vindar som även når den svenska marknaden. Märket ingår i Volkswagen AG-koncernen vilket är fördelaktigt när det gäller tillgång till tyskt kunnande, reservdelar mm, men SEAT står stadigt på egna ben med prisvärda bilar av hög kvalitet.

– Företaget satsar på flera nya modeller, berättar André. Förra året kom SUVen Ateca och den har nyligen fått en ”lillebror” i crossovern Arona. Och inom ett år ser vi fram emot en större SUV, Tarraco.

Företagssatsning
Flytten till Sisjön innebär både positiv energi och nya möjligheter, menar André. – Nu vill vi utveckla vårt samarbete med företagen i området. Med nya modeller och bra, tillgänglig service hoppas vi kunna möta nya kunder som vill sluta avtal och leasa bilar hos oss. Vi vill fördjupa kontakterna med företagarna och bli mer synliga.  Vi kommer att testa nya sätt att visa våra modeller i området och vi ska vara generösa när det gäller att låna bilar för testkörning under ett dygn eller en helg.

– Det ska vara enkelt och tryggt att äga eller leasa en SEAT. Vare sig du äger din bil eller har tjänstebil. Vi finns nära för att stå till tjänst med det kunden behöver. Säljare, rådgivare och mekaniker, både nyanställda och med lång erfarenhet i företaget.  I servicehallen ansvarar

t ex Felicia som tagit över efter sin pappa som hade den rollen Mölndal. Kunnande som går i arv alltså, skrattar André.

Med en bra mix av erfarenhet, nya idéer, kvalitet, prismedvetenhet och tillgänglighet ser SEAT positivt på framtiden och flytten till Sisjön. – Vi ser fram emot att möta både nya och gamla kunder för nya samarbeten. Hälsa på oss i våra nya fina lokaler så berättar vi mer, avslutar André Christiansen.