Den 12:e februari invigdes en salladsrestaurang på EA Rosengrens gata 17 under namnet Grönströms.

– Salladsrestaurangen är nästa pusselbit i vår satsning på Södra Högsbo, säger Patrick Bernvid, marknadsområdeschef på Kungsleden. Ambitionen är att alla som arbetar i Högsbo skall ha nära till vad som behövs i vardagen, berättar han.

Grönströms skall bli en salladsrestaurang som är lite mer än vad man förväntar sig enligt krögaren Jerker Andersson, även krögare på Tjolöholms slott och köksmästaren Anna, handplockad från
Gotlands krogliv. Det skall vara en lunchrestaurang med sallader och wraps med tonvikt på sallad för alla. Alltså inte bara dom klassiska salladerna, kycklingsallad och tonfisksallad, utan även sallad för den som vill ha något matigare. Tysk potatissallad med en god Käsekrainer från Helmut Walch på Radiotorget till exempel. Eller kanske en wrap fullproppad med proteiner. Restaurangen ligger granne till gymmet Iron Works, så det gäller det ha rätt meny även för kroppsbyggarna.

Det är en positiv överraskning att komma till Grönströms som ligger i anslutning till en fantastisk ljusgård inredd som en sommarträdgård som nyttjas. Så det kommer finnas gott om plats.

Text:
Stefan Salomonsson/Måns Löfgren