Under de senaste decennierna har Sisjön utvecklats från industriområde till en av Göteborgs mest attraktiva och välbesökta handelsplatser.Nu tas nästa steg – Sisjön ska bli en plats där människor kan arbeta, shoppa, mötas, trivas och må bra, berättar Nils Rydh, vice VD på Alaska Fastigheter som är den största fastighetsägaren i Sisjön.

Själva Söderledens trimningsåtgärder ansvarar Trafikverket för. Den ska breddas mellan Sisjömotet och Fässbergsmotet, vilket beräknas stå klart 2017. Dessförinnan, 2016, ska Sisjövägen bli tvåfilig och förses med en rondell.

– Den gamla Forbo Forshagatomten kommer alltså att delas av en väg. Detta var en förutsättning för att Bauhaus-avtalet skulle bli av, berättar Nils Rydh. Vi måste överhuvudtaget förbättra tillgängligheten för att kunna utveckla området, menar Nils. Vi ska erbjuda enkelhet, känslan av samhörighet och att allt hänger ihop.

– Avtalet med Bauhaus är starten för den fortsatta fastighetsutvecklingen i området, säger Nils Rydh. På den andra halvan av Forbo Forshaga-tomten planerar vi att bygga en kombinerad kontors- och handelsfastighet med 35.000 kvadratmeter för handel och 12.000 kvadratmeter kontorsyta i ett 16-våningshus.

htrw

Läs mer i HS-Nytt 1-2015